Any arquitecte Lluís Muncunill – 150è aniversari del seu naixement

Any arquitecte Lluís Muncunill – 150è aniversari del seu naixement

L’ajuntament de Fonollosa, conjuntament amb les entitats, centres educatius i casals de la gent gran del municipi, ha organitzat tot un seguit d’actes de celebració per a la commemoració dels 150 anys del naixement de l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada, nascut al Mas Muncunill de Fals el 1868. Muncunill és un referent del modernisme industrial (inspirat per Domènech i Muntaner, i Gaudí) i mestre de la volta catalana. La seva obra es concentra, principalment, a Terrassa, on té obres tant significatives com l’emblemàtica Masia Freixa, el Vapor Aymerich, Amat i Jover (seu del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya), o la mateixa façana de l’ajuntament.

 

L’acte d’inauguració es realitzarà el proper dissabte 14 d’abril, a les 6 de la tarda al Local Social de Fals. L’obrirà els parlaments institucionals, seguits d’una xerrada a càrrec d’Ernest Molins (Grup de la Memòria històrica municipal), i de la Sra. Mireia Freixa (catedràtica d’història de l’art de la UB i descendent de l’industrial Josep Freixa i Argemí). En aquest esdeveniment ja hi ha confirmada l’assistència de diversos descendents de Muncunill, així com representació de l’ajuntament de Terrassa.

 

Segons l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, “hem volgut aprofitar l’efemèride per reconèixer el que és un dels personatges més il·lustres nascuts al nostre municipi, i que ha contribuït d’una manera destacada en el desenvolupament de l’arquitectura industrial a nivell de Catalunya. Als nostres pobles segurament és un gran desconegut, ja que va desenvolupar la seva carrera principalment com a arquitecte municipal de Terrassa, però en volem reivindicar els orígens, reconèixer la seva obra, i realitzar l’homenatge que es mereix, ell i la seva família”.

 

Per això, s’han programat tot un seguit d’actes, com excursions a Terrassa per a visitar les seves principals obres, una caminada popular pels plans de Muncunill (i descobrir els paratges de la seva infantesa), la participació a la Fira Modernista de Terrassa,  o el treball i exposició de la seva obra per part dels centres educatius i els casals de la gent gran municipals. El febrer de 2019, es clourà l’any Muncunill posant el nom de l’arquitecte en un dels carrers del poble de Fals.

 

Vegeu tota la programació de l’any Muncunill [+]

Coneix Lluís Muncunill [+]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú