Fonollosa, memòria i cultura vives (vídeo)

Fonollosa, memòria i cultura vives (vídeo)

“Fonollosa, memòria i cultura vives” és un breu audiovisual que introdueix a visitants i veïns el ric llegat cultural i associatiu del darrer quart de segle XX al municipi de Fonollosa. Es tracta d’una invitació a conèixer i reconèixer la història d’un municipi divers, que compta amb una història recent força singular.

Els pobles que integren el municipi comparteixen, de manera més primerenca o més tardana, una forta activitat social i cultural que parteix dels anys 70 ( històrica, que als anys 70 va esdevenir en el desenvolupament de diverses entitats. ) Un historial que fou l’escola d’allò que avui es mostra com un potent ventall de tradicions pròpies i reconegudes per la seva qualitat, arrelament i participació popular.

A través d’alguns dels protagonistes de les entitats que van alimentar aquest moviment social i cultural, recorrerem els diversos nuclis per reconèixer, des de les diferències, com han sigut els veïns i veïnes qui ha donat i donem vida a la nostra cultura. Un passat que dibuixa avui les identitats d’un municipi que s’enorgulleix de la diversitat i qualitat del patrimoni immaterial que ha creat la seva població, el que us presentem a continuació.

1 comentari. Leave new

  • AGUSTÍ MORERA I CORTINES
    21 març, 2021 18:34

    Realment amb aquest vídeo es mostra que Fonollosa és un poble viu, ple de vida i germanor, en el que es conjuga cultura i convivència, aquesta manera de fer, fa la història d’aquest poble tan meravellós del Bages. Em sento molt orgullós com a descendent del mas Morera, de cal Paisà i de cal Tiquet, que les gens d’aquest poble respiri llibertat i estimi la nostra Terra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú