Fonollosa, memòria i cultura vives (vídeo)

Fonollosa, memòria i cultura vives (vídeo)

“Fonollosa, memòria i cultura vives” és un breu audiovisual que introdueix a visitants i veïns el ric llegat cultural i associatiu del darrer quart de segle XX al municipi de Fonollosa. Es tracta d’una invitació a conèixer i reconèixer la història d’un municipi divers, que compta amb una història recent força singular.

Els pobles que integren el municipi comparteixen, de manera més primerenca o més tardana, una forta activitat social i cultural que parteix dels anys 70 ( històrica, que als anys 70 va esdevenir en el desenvolupament de diverses entitats. ) Un historial que fou l’escola d’allò que avui es mostra com un potent ventall de tradicions pròpies i reconegudes per la seva qualitat, arrelament i participació popular.

A través d’alguns dels protagonistes de les entitats que van alimentar aquest moviment social i cultural, recorrerem els diversos nuclis per reconèixer, des de les diferències, com han sigut els veïns i veïnes qui ha donat i donem vida a la nostra cultura. Un passat que dibuixa avui les identitats d’un municipi que s’enorgulleix de la diversitat i qualitat del patrimoni immaterial que ha creat la seva població, el que us presentem a continuació.

1 comentari. Leave new

  • AGUSTÍ MORERA I CORTINES
    21 març, 2021 18:34

    Realment amb aquest vídeo es mostra que Fonollosa és un poble viu, ple de vida i germanor, en el que es conjuga cultura i convivència, aquesta manera de fer, fa la història d’aquest poble tan meravellós del Bages. Em sento molt orgullós com a descendent del mas Morera, de cal Paisà i de cal Tiquet, que les gens d’aquest poble respiri llibertat i estimi la nostra Terra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Menú