El pessebre vivent del Bages

El PESSEBRE VIVENT DEL BAGES és un dels que fa més anys que s’organitza al nostre país. Els seus orígens es remunten al Nadal del 1977. Inicialment el nom era Pessebre Vivent de Fals, i des de 1980 aconseguí trascendir l’àmbit local quan passà a anomenar-se “Pessebre Vivent del Bages”. L’espectacle està molt arrelat al poble i gaudeix de gran prestigi i difusió arreu de Catalunya.

Cada Nadal es fan unes setze representacions i en elles hi participen aproximadament 260 persones dels pobles de Fals, Rajadell i d’altres poblacions dels voltants, però el reconeixement més important són les persones d’arreu de Catalunya que cada any el visiten.

Cada any es convida a una persona vinculada a la cultura i tradicions populars a escriure el pròleg del programa de mà del Pessebre Vivent.

L’any 1992, el Pessebre Vivent del Bages fou guardonat per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb un dels premis nacionals de cultura popular, amb el Premi a la Millor Iniciativa Artística Popular. El pessebre també ha estat mereixedor d’altres guardons prou importants com són: Premi el 7 de L’Escena de Regió 7 (any 1991); Premi Ateneus (1992) i el Premi Jove Cambra de Manresa (2001).

Menú