Can Mussol

Can Mussol

Can Mussol-Anima Mundi Retreat Center . Mas Jaumandreu (Antigua Torre Cabrera) Masia amb orígens del segle XI, ara convertida en un lloc de retir, creat des de l’ànima, on podreu conèixer la importància d’una bona alimentació, relaxar-vos i gaudir d’un entorn privilegiat. La Masia està situada al plànol del mateix nom, envoltada de vinyes de la seva pròpia explotació i edificacions lligades a aquesta.

Al voltant del mur de tancament del conjunt hi ha diversos coberts de planta baixa amb coberta a 2 aigües.
Hi ha diverses inscripcions a les llindes, una de les quals indica la data 1.815.
A la façana principal, al segle XVIII es van afegir dos cossos a banda i banda, la torre quadrada coberta a quatre vessants i un cos amb galeria d’arc de mig punt.
A uns 500 metres de la masia, hi ha l’ermita de Sant Joan Baptista de Jaumandreu, catalogat de patrimoni arquitectònic.
Masia del terme del Castell de Fals, pertanyia a l’alcaldia de Fals al segle XVII i al ducat de Cardona. La seva vinculació amb la important casa CARDONINA es remunta al segle XI.

COM ARRIBAR-HI EN COTXE
Agafeu la carretera cap a Manresa (ja sigui el C16 o el C58 i C55 per evitar peatges). Quan es trobi a Manresa, seguiu la C-25 direcció Manresa / Solsona / Lleida. Després d’uns quilòmetres, agafeu la sortida cap a St. Joan de Vilatorrada i després d’aproximadament un quilòmetre gireu a l’esquerra cap a Fonollosa. Seguiu la carretera, seguiu recte per la rotonda i continueu per la BV3008 fins a la primera sortida a la dreta després del senyal quilomètric 7. Seguiu aquesta carretera fins al final, amb l’última part un camí de terra que condueix directament fins a la Jaumandreu ( nom original de la casa).

COORDENADES

41.773828, 1.755590

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú