La Capella de Canet de Fals

La Capella de Canet de Fals

L’origen d’aquesta capella rau en les misses que en els mesos d’estiu, Juliol i Agost, de 1972 a 1974, a una finca de Canet de Fals,  amb Mn. Lluís Roqué, sacerdot del Centre Hospitalari de Manresa. Es feien en el mateix passadís d’entrada d’una finca i completament a l’aire lliure, sota els pins, assistint-hi una munió de parcel.listes dels voltants i uns amics de la família.

Alguns parcel.listes de la zona, demanaren al promotor Sr, Canet, la cessió d’un terreny públic de la urbanització per tal de construir-hi una petita capella, que a la primavera del 1976, se’ls va entregar per a fer-hi la capella el petit turó que hi havia a la plaça del Pi Gros, en la confluència de les avingudes de Montserrat i de les Torres de Fals, sobre la zona esportiva i d’esbarjo de les piscines.

A la capella se li posà el nom de Sant Crist de l’Amistat i en ella, a part de les misses setmanals estiuenques dels dissabtes i en vigílies de festius, s’hi celebraren, batejos, comunions i també unes noces d’or.

La capella s’utilitzà sense interrupció fins a l’estiu de 1995, quan per malaltia de Mn. Lluís Roqué, ja no li era possible de pujar a Canet de Fals a dir-hi la missa. Actualment, aquest conjunt en desús i no massa fet malbé, encara resta en peu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Menú