La Capella de Canet de Fals

La Capella de Canet de Fals

L’origen d’aquesta capella rau en les misses que en els mesos d’estiu, Juliol i Agost, de 1972 a 1974, a una finca de Canet de Fals,  amb Mn. Lluís Roqué, sacerdot del Centre Hospitalari de Manresa. Es feien en el mateix passadís d’entrada d’una finca i completament a l’aire lliure, sota els pins, assistint-hi una munió de parcel.listes dels voltants i uns amics de la família.

Alguns parcel.listes de la zona, demanaren al promotor Sr, Canet, la cessió d’un terreny públic de la urbanització per tal de construir-hi una petita capella, que a la primavera del 1976, se’ls va entregar per a fer-hi la capella el petit turó que hi havia a la plaça del Pi Gros, en la confluència de les avingudes de Montserrat i de les Torres de Fals, sobre la zona esportiva i d’esbarjo de les piscines.

A la capella se li posà el nom de Sant Crist de l’Amistat i en ella, a part de les misses setmanals estiuenques dels dissabtes i en vigílies de festius, s’hi celebraren, batejos, comunions i també unes noces d’or.

La capella s’utilitzà sense interrupció fins a l’estiu de 1995, quan per malaltia de Mn. Lluís Roqué, ja no li era possible de pujar a Canet de Fals a dir-hi la missa. Actualment, aquest conjunt en desús i no massa fet malbé, encara resta en peu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Menú