Coneix Fonollosa

Fonollosa és un poble cap del municipi del mateix nom. Està situat al vessant sud de la serra de Castelltallat, a la vall de la riera del mateix nom, afluent del Riu Cardener. La vegetació predominant són pinars i alzinars. L’agricultura de secà (cereals, vinyes, oliveres i ametllers) predomina sobre la de regadiu. La ramaderia ha experimentat un gran impuls amb la instal·lació de granges de ramat porcí, boví i d’aviram.

El poble compta amb una escola (l’Agrupació Sant Jordi) i una llar d’infants (REXICS).

Als afores del poble se celebra cada juny i juliol una edició de les Vesprades sota l’Alzina, una proposta cultural d’estiu que s’emmarca en l’entorn natural de la incomparable Alzina centenària del Mas Querol de Fonollosa (vegeu foto superior), declarada Arbre Monumental de Catalunya. Aquest contacte entre música i natura s’ha fet un lloc en l’oferta cultural de les nits d’estiu al Bages.

Podeu trobar més informació sobre la programació i els artistes convidats a http://www.vesprades.cat

Si voleu conèixer més sobre el patrimoni material i immaterial de Fonollosa, us recomanem visitar els apartats “Patrimoni d’interès”, “Fires i festes” i “Gent, històries i llegendes”.

Com arribar al poble de Fonollosa:

– Per l’Eix Transversal (C-25):

Venint de direcció Calaf, sortida 114 – Venint de direcció Manresa, sortida 123, enllaç amb la carretera BV-3012 i, posteriorment, amb la BV-3008.

– Per la carretera BV-3008, des de Sant Joan de Vilatorrada.

plànol d’accés a Fonollosa

 

 

 

Menú