Pere Pou, missioner a l’Índia

Pere Pou va néixer al carrer Nou de Fonollosa (vegeu foto superior) el 20 de febrer de 1902. Fill del mestre del poble, Teodor Pou, i la seva dona Mercè Montfort, de cal Ferrer d’Aguilar. El juny de 1907 el seu pare es va jubilar de mestre i la família va marxar cap a Terrassa, d’on procedien els Pou.

El 9 d’octubre de 1927 va ingressar a la Companyia de Jesús, però en proclamar-se la segona república l’Orde va ser prohibida i va haver d’exiliar-se a Bèlgica. Ell va demanar anar a fer missions, i l’any 1932 el van enviar a l’Índia. El 8 de gener de 1946 va ser destinat al Seminari Pontifici de Kandy, una població de l’illa de Ceilán. Allà hi va ensenyar dialèctica i metafísica durant set anys i, a partir de l’agost de 1947, va exercir de vicerector. Quan Ceilan es va independitzar va gestionar el trasllat del seminari a la ciutat Índia de Poona. Vestit de caqui amb unes botes altes de goma, anava i venia amb una moto, amb la llarga barba onejant al vent. No va tornar mai a casa, però mantenia el contacte amb la família. Un quadre de la marededéu de Montserrat l’acompanyava a tot arreu.

El febrer de 1959 se li va diagnosticar un càncer avançat d’estómac i pàncrees, però va seguir treballant fins que no va poder més. Poc abans de morir, va demanar que li cantessin el “veni sancte spiritus”, alguns himnes en anglès i el virolai en català. El 18 de maig va rebre la visita del bisbe de Poona, que el va beneir, i a mitja tarda va morir.La família va notificar la  defunció al rector de Fonollosa, que va prometre que el tindria present en les seves oracions.

Menú