Llegenda de la sorpresa d’en Vilella

Ja fa molt de temps, a l’època dels carlins, un militar anomenat Vilella només volia fer mal a la gent d’on ara es troba situat el poble de Fals.

La gent estava farta que sempre lluités en contra d’ells, fins que un bon dia, una colla d’homes del poble li van preparar una emboscada. Seria més aviat una sorpresa que ell es trobaria, i que no li agradaria a ningú de trobar-se-la. Li van preparar a dalt d’un turó, cap als afores del poble.

Tal dit, tal fet. Van esperar que passés per allà a la vora. Com que anava molt confiat, perquè no s’esperava que li passés res fins que arribés a Fals, caminava tranquil-lament. Però, de sobte, va veure com de dalt el turó baixaven una colla d’homes que, sense donar-li temps d’escapar-se, es van tirar al damunt seu i de tots els seus acompanyants.

El van poder agafar gràcies al fet que eren més ells que no pas el Vilella i els seus soldats junts, i li van poder donar una bona lliçó, perquè no els  tornés a molestar mai més.

Gràcies al petit turonet (vegeu foto superior), la gent de Fals va poder quedar lliure del Vilella. Per això, en homenatge li van posar el nom de “La sorpresa d’en Vilella”.

Menú